سال ۲۰۲۲: دهمین سال تأسیس نشر نوگام

نشر نوگام به مدیریت آزاده پارساپور در سال ۲۰۲۲ وارد دهمین سال تاسیس‌اش می شود. این نشر پیشرو در مبارزه با سانسور، در سال ۲۰۲۱ به طور رسمی به عضویت اتحادیه بین‌المللی ناشران مستقل درآمد و در کنفرانس این اتحادیه در کشور اسپانیا نیز شرکت داشت.

نشر نوگام که از سال ۲۰۱۲ در لندن کار فعالیتش را آغاز کرده، سالیانه ۶ تا ۱۲ عنوان کتاب تازه منتشر می‌کند. تمامی کتاب‌های نوگام یک نسخه رایگان الکترونیک دارند تا خوانندگان علاقه‌مند داخل ایران بتوانند به راحتی به کتاب‌های خواندنی بدون سانسور دسترسی داشته باشند. در عین حال بسیاری از کتاب‌ها به جز نسخه الکترونیکی رایگان، نسخه‌ چاپی قابل خرید نیز دارند که تنها برای خوانندگان فارسی‌زبان خارج از کشور در دسترس است. درصدی از سود فروش کتاب‌های چاپی متعلق به نویسنده است و باقی آن برای انتشار کتاب‌های رایگان آینده استفاده می‌شود.

آزاده پارساپور در سپتامبر ۲۰۱۸ برنده جایزه آزادی بین المللی نشر جلی لیبر شد. این جایزه برای قدردانی از ناشران خارجی کتاب در نظر گرفته شده که به رغم شرایط دشوار دستاوردهایی داشته‌اند. پیش از او از بین ناشران ایرانی، فرخنده حاجی‌زاده، مدیر انتشار ویستار این جایزه معتبر بین‌المللی در زمینه آزادی نشر را به دست آورده بود.

پارساپور در آن سال هنگام دریافت این جایزه گفته بود:

«ما با نوگام نشان دادیم که می‌توان از اینترنت و فن‌آوری‌های تازه به طور موثر برای مقابله با سانسور استفاده کرد.»

نشر نوگام به جز فعالیت نشر، پیشگام برگزاری برنامه‌های فرهنگی و گردهمایی‌های ادبی نیز هست. نشر نوگام بنیانگذار نمایشگاه کتاب بدون سانسور است که به همت و با همکاری دیگر ناشران مستقل در نقاط مختلف دنیا، هرساله در خارج از ایران برگزار می‌شود. برنامه‌های رونمایی کتاب، جلسات نقد و بررسی و بزرگداشت نویسندگان و مترجمان ایران، از دیگر برنامه‌هایی است که نشر نوگام در این چند سال برگزار کرده است.

نوگام اعلام کرده است که برای تداوم فعالیت فرهنگی‌اش به حمایت کتاب‌دوستان فارسی‌زبان نیاز دارد.

صفحه حمایت در سایت نشر نوگام (+)

چند تن از نویسندگان نشر نوگام، اکرم پدرام‌نیا، مترجم سرشناس، شیوا شکوری، امین انصاری و بی‌تا ملکوتی به مناسبت دهمین سال تأسیس نوگام پیام داده‌اند.

نشریه ادبی «بانگ» موفقیت نشر نوگام را به آزاده پارساپور و همه نویسندگان همکار تبریک می‌گوید. آزاده پارساپور از همان آغاز «بانگ» در کنار ما بوده است.

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی