جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل برای سه روزنامه‌نگار زن زندانی در ایران

به گزارش رادیو زمانه به‌مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات جایزه یونسکو در سال جاری به نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نرگس محمدی اعطا شد. دبیرکل سازمان ملل از دولت‌ها خواست تا از سرکوب رسانه‌ها دست بردارند.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» در شهریور سال گذشته خبر مرگ ژینا (مهسا) امینی را که در بازداشت گشت ارشاد بود منتشر کرد و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن» گزارش مراسم خاکسپاری ژینا (مهسا) امینی در سقز را نوشته بود. مرگ ژینا (مهسا) امینی موجی از اعتراضات چند ماهه را در ده‌ها شهر سراسر ایران برانگیخت. نرگس محمدی سال‌ها به‌عنوان روزنامه‌نگار فعالیت کرده و یکی از برجسته‌ترین فعالان حقوق بشر در ایران است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی ۶ اردیبهشت اتهامات نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام کرد. این اتهامات پس از ۲۰۰ روز بازداشت ابلاغ شد. نیلوفر حامدی و الهه محمدی روز گذشته، سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.

نرگس محمدی بارها توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و زندانی شده است. یونسکو گفته است که او هم‌اکنون در حال گذراندن حکم ۱۶ سال زندان خود در زندان اوین است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به‌مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات هشدار داد که رسانه‌ها در هر گوشه جهان مورد حمله قرار گرفته‌اند و از همه کشورها خواست که از هدف قرار دادن حقیقت و کسانی که آن را گزارش می‌کنند، دست بردارند.

دبیرکل سازمان ملل، افزایش ۵۰ درصدی کشتار فعالان رسانه در سال ۲۰۲۲ را «غیرقابل باور» خواند و تأکید کرد که آزادی مطبوعات «پایه دموکراسی و عدالت است» و در معرض تهدید قرار دارد.

در سال گذشته میلادی دست‌کم ۶۷ فعال رسانه‌ای کشته شدند. افزون بر این، پلتفرم‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی، انتشار روایت‌های نادرست و آزار روزنامه‌نگاران را برای افراطی‌ها آسان‌تر کرده است.

منبع خبر

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی