
منیژه حکمت از مهمترین سینماگران اجتماعی ایران اعلام کرد ممنوعالکار، ممنوعالخروج و ممنوعالمعامله شده است. حکمت در سرآغاز قیام ژینا همراه با سینماگران دیگر در بیانیهای اعلام کرده بود «در کنار جوانانی از جان گذشته و خردمند که رهبران و پیشروان حقیقی جنبشاند» میایستد.
این کارگردان سرشناس ایرانی در پیامی در توئیتر نوشت به «آخر خط» رسیده است:
«ممنوع الخروج ، ممنوع المعامله ، ممنوع الکار و …..با همه ممنوعیتها ، بیمار با سه عمل جراحی و… برادران لطف کنید اجارهخونه و هزینههای درمان و هزینههای جاری را پرداخت کنید، من به آخر خط رسیدهام».
علت این ممنوعیتها که عملا به معنای محرومیت اجتماعی و در بند کردن یک هنرمند در یک زندان بزرگ است مشخص نیست.
۲ مهر به فاصله اندکی بعد از قتل حکومتی مهسا امینی و شعلهور شدن اعتراضات ۱۰۰ سینماگران ایرانی در بیانیهای با حمایت از معترضان از یگانهای نظامی خواستند به سمت مردم و جوانان ایرانی اسلحه نگیرید. منیژه حکمت، پگاه آهنگرانی، زهرا امیر ابراهیمی، پرویز کیمیاوی، عبدالرضا کاهانی، نیما سروستانی و شبنم طلوعی از جمله امضا کنندگان این بیانیه بودند. آنها اعلام کرده بودند «پشت سر جوانانی که پیشرو و پرچمدار جنبش عضیم تحولخواهی هستند، ایستادهاند. در این بیانیه آمده بود:
«صدای راستین ایران، صدای جوانان غیوری است که به حرمت و شکوه “زن” به نام گوهر آزادی به خیابانها آمدهاند. فریاد خروشان مردم خشمگین و عصیانزده از سالها دروغ، فساد، سرکوب، تجاوز و سانسور، واقعیت انکارناپذیر روزگار ما است که دیگر توان تحملش به سر آمده. سینماگر مستقل وظیفهای ندارد جز در کنار مردم ایستادن، به تصویر کشیدن حقایق سرکوب شده و شکستن چهارچوبهای تحمیل شده.»