تداوم همبستگی نویسندگان با خوزستان، بیانیه ۵۵ روزنامه‌نگار

همبستگی نویسندگان با اعتراضات خوزستان ادامه دارد. ۵۵ روزنامه‌نگار اعلام کردند برخی خبرنگاران اجیر شده دولتی «روایتی دست‌ساخته و سفارشی» به عنوان روایت خوزستان منتشر می‌کنند.

قباد آذرآیین، از نویسندگان خطه جنوب ایران در متنی که در حمایت از اعتراضات خوزستان برای «بانگ» فرستاده می‌نویسد:

«داستان من ،چند کودک تشنه را سیراب می‌کند؟ چند گاومیش آبستن را از مرگ می‌رهاند؟ من چند هزار داستان بنویسم تا هور لبریز شود، و صاحبان گاومیش‌های  سیراب و شاد به جان من و داستان‌هام دعا کنند؟»

آذرآیین در ادامه تلویحاً با اشاره به درماندگی نویسنده در برابر چنین بحران‌ها و فجایعی می‌نویسد:

«نه، این جا کُمیت داستان می‌لنگد… داستان باید رودی شود که جریانش را به سوی تشنگان تغییر  دهد، سدی شود، دریچه‌اش را  سخاوتمندانه بگشاید و سرازیر شود به سوی  تشنگان چشم به راه..نه، خودم را فریب ندهم، کاری از کلمه‌های نارسای من برنمی‌آید… راه بیفتم… سر راهم پیام تشنگان زادبومم را به رودهای خروشان، جویبارهای پر آب برسانم و از آن‌ها ملتمسانه بخواهم پا به پای من بیایند… آن نزدیکی‌‌ها که رسیدیم، من بر بلندایی می‌ایستم و بلند آواز می‌دهم: تشنگان! برایتان آب آورده‌ام…آب سرد…آب شیرین…گوارتان باد!»

روز گذشته شهرنوش پارسی‌پور، نویسنده سرشناس هم در اعلام همبستگی با خوزستان گفته بود:

«مثل هر ایرانی از قضایای خوزستان ناراحتم و قلبم پیش مردمی است که به خیابان آمدند و تظاهرات می‌کنند. بسیار متاسفم که چند نفر در تظاهرات کشته شدند.دلم می‌خواست در ایران و کنار مردمی بودم که در این تظاهرات شرکت دارند. من با مردم خوزستان هستم.»

بیانیه ۵۵ روزنامه‌نگار

در همان حال واکنش‌ها همچنان به اعتراضات خورستان که دامنه آن شامگاه دوشنبه ۶ مرداد به کرج هم رسید ادامه دارد.

گروهی از روزنامه‌نگاران داخل ایران با انتشار بیانیه‌ای خواستار «پایان خشونت» علیه مردم معترض خوزستان شدند و «سرکوب صدای اعتراض به حق مردم خوزستان و سرکوب صدای رسانه‌هایی که تلاش دارند روایتی صادقانه از درد و خواست مردم ارائه دهند» را محکوم کرده‌اند.

۵۵ روزنامه‌نگار این بیانیه را امضا کرده‌اند. در این بیانیه گفته شده:

 «مدیران ناکارآمد که سال‌هاست رسانه‌ها را زیر تیغ سانسور برده‌اند و روزنامه‌نگاران و خبرنگاران مستقل را مورد آزار قرار می‌دهند؛ بعد از خاموش کردن صدای رسانه‌ها، اینترنت را در خوزستان مختل کرده‌اند تا این بار مانع روایت‌های مردم از روزگار سیاه خوزستان شوند.»

امضاکنندگان این بیانیه، برخی خبرنگاران را متهم کرده‌اند که «روایتی دست‌ساخته و سفارشی» به عنوان روایت خوزستان منتشر می‌کنند.

کانون نویسندگان ایران  هفته گذشته ضمن اعلام حمایت از اعتصابات کارگری و اعتراضات مردمی در ایران از همه‌ اهل قلم، روزنامه‌نگاران مستقل، فعالان اجتماعی و مردم آزادی‌خواه ‌خواست «به سانسور تن ندهند و بیانگر رنج‌های مردم و خواسته‌های برحق آن‌ها باشند‌.»

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی