نمایشگاه کتاب لایپزیگ به پایان رسید

نمایشگاه کتاب لایپزیگ که برخلاف نمایشگاه کتاب فرانکفورت برای اقتصاد نشر در آلمان اهمیت ویژه‌ای دارد در حالی به پایان رسید که تعداد بازدیدکنندگاه کمی بیشتر از دوران قبل از کرونا شد. ناشران اما با مشکلات عدیده‌ای مواجه‌اند.

به گزارش خبرگزاری آلمان نمایشگاه کتاب لایپزیگ و جشنواره کتابخوانی مرتبط با آن با عنوان «لایپزیگ می‌خواند» در حالی به پایان رسید که میزبان حدود ۲۹۶ هزار بازدیدکننده بودند. این رقم در مقایسه با سال ۲۰۲۴ حدود ۱۳ هزار نفر افزایش داشته و بهترین آمار بازدیدکنندگان در تاریخ این نمایشگاه محسوب می‌شود. آسترید بومیش، مدیر نمایشگاه، گفت:

«استقبال گسترده از نمایشگاه کتاب نشان می‌دهد که تجربه حضوری همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است.»

با این حال، تعداد غرفه‌داران در سال جاری با ۲ هزار و ۴۰ شرکت‌کننده، نسبت به سال گذشته که ۲ هزار و ۸۵ غرفه‌دار حضور داشتند، کاهش اندکی داشته است. به گزارش اتحادیه کتابفروشان آلمان، ناشران کوچک و مستقل به‌ویژه تحت فشار اقتصادی قرار دارند. این اتحادیه صنفی خواستار حمایت ساختاری از این ناشران شده است.

در حال حاضر، ناشران عمدتاً از طریق جوایز مختلفی که در سطح فدرال و ایالتی برای برنامه‌های ادبی اعطا می‌شود، حمایت می‌شوند. اما به گفته اتحادیه، این حمایت‌ها قابل پیش‌بینی نیستند و نمی‌توانند مبنایی برای فعالیت اقتصادی پایدار باشند.

دولت ائتلافی سابق آلمان که اکنون منحل شده، قصد داشت بررسی‌هایی را برای ارائه حمایت‌هایی به منظور حفظ تنوع فرهنگی در صنعت نشر انجام دهد. اکنون از دیدگاه اتحادیه کتابفروشان، این دولت جدید است که باید اقدام کند. کلاودیا روت، وزیر فرهنگ آلمان که دو روز در نمایشگاه کتاب حضور داشت، نیز از ایجاد یک سیستم حمایتی دفاع کرد.

در آلمان، فروش کتاب در سال گذشته ۱.۷ درصد کاهش یافته است. با این حال، طبق گزارش اتحادیه کتابفروشان، کل درآمد این صنعت ۰.۸ درصد افزایش داشته که دلیل آن صرفاً افزایش قیمت کتاب‌ها بوده است.

نمایشگاه کتاب لایپزیگ از ۲۷ تا ۳۰ مارس ۲۰۲۵ (۷ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) برگزار شد. کشور میهمان این دوره، نروژ بود. در جشنواره «لایپزیگ می‌خواند» حدود ۳۰۰۰ مشارکت‌کننده، نزدیک به ۲۸۰۰ برنامه را در ۳۳۰ مکان مختلف اجرا کردند.

بیشتر بخوانید:

بایگانی

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی