«تابستان تلخ»: رضا علامه‌‌زاده از دریچه دوربین احمد نیک‌آذر

 فیلم «تابستان تلخ، هتل آستوریا» ساخته احمد نیک‌آذر درباره رضا علامه‌زاده از تلویزیون برابری پخش شد. این فیلم را می‌بینید:

در این فیلم رضا علامه‌زاده از آزادی بیان دفاع می‌کند و شرحی هم از تجربه‌های شخصی‌اش در رویارویی با سانسور ارائه می‌دهد. در همان حال خودبینی برخی هنرمندان و روشنفکران را نقد می‌کند که فقط به دفاع از منافع خود می‌پردازند و مشکلات دیگران را نادیده می‌گیرند. او تأکید می‌کند که هنر و هنرمندان همواره در بافتار اجتماعی قرار دارند و باید با واقعیت‌های زمان خود درگیر شوند. علامه‌‌زاده تجربیات خود را از دستگیری، شکنجه و زندان به دلیل موضع سیاسی و کار هنری‌اش شرح می‌دهد. او همچنین از عشق به فیلم‌سازی، به ویژه فیلم‌های کودکان سخن می‌گوید و اینکه چگونه در تبعید با وجود شرایط دشوار فیلمسازی را دنبال کرده است.

رضا علّامه‌زاده (متولد ۱۳۲۲ در ساری) کارگردان، مستندساز، منتقد فیلم و نویسنده است. از فیلم‌های او می‌توان به فدایی، جنایت مقدس (مستند درباره ترور مخالفان دولت ایران در خارج)، میهمانان هتل آستوریا (فیلم داستانی درباره مهاجرت ایرانیان به خارج)، تابوی ایرانی (فیلم مستند دربارهٔ نقض حقوق بهاییان در ایران) اشاره کرد.

از او در بانگ ترجمه‌هایی به یادماندنی از ادبیات آمریکای لاتین منتشر شده است.  

احمد نیک‌آذر متولد ۱۳۳۳ از فیلمسازان تبعیدی و عضو کانون نویسندگان ایران (در تبعید) است. از مهم‌ترین آثار او «ریشه‌ها»، «مقاومت» (۱۳۶۵ کارگردان تهیه‌کننده) «سامان» (۱۳۶۴ کارگردان نویسنده)، «آن سفرکرده» (۱۳۶۳ کارگردان تهیه‌کننده) و «پرونده» (۱۳۶۲ دستیار کارگردان بازیگر) است.

در همین زمینه:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی