ادنا اوبراین، نویسنده شهیر ایرلندی در نود و سه‌سالگی درگذشت

ادنا اوبراین، نویسنده شهیر ایرلندی در نود و سه‌سالگی درگذشت. مهم‌ترین مضمون آثار او جایگاه زن در جامعه و روابط عاطفی محکوم به شکست است.

اوبراین در برخی از رمان‌هایش از جمله «دختران روستایی» که نخست در ایرلند ممنوع شده بود صدای زنان روستایی که با انتظارات طاقت‌فرسا دست و پنجه نرم می‌کردند را به گوش ما رساند. دیدگاه او در آثار بعدی‌اش همچون «خانه باشکوه انزوا» و «صندلی‌های کوچک قرمز» بسط پیدا کرد، اما همچنان جسارت و نبوغ در آثارش حفظ شد تا جایی که فیلیپ راث از او به عنوان با استعدادترین زن داستان‌نویس در کشورهای انگلیس‌زبان یاد کرد.

«فابر» که ناشر آثار اوبراین بود، با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن تأیید خبردرگذشت او، از او به عنوان «یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان عصر حاضر» یاد کرده است.

اوبراین در سال ۱۹۳۰ میلادی در روستایی واقع در شهرستان کلر متولد شد. دوران کودکی او سرشار از مشکلات بود. او پس از تحصیل در رشته داروسازی با ارنست گبلر که نویسنده بود ازدواج کرد. این زوج در سال ۱۹۵۹ به لندن نقل مکان کردند و اوبراین ‌ پس از مدتی یک رمان با عنوان «دختران روستایی» طی سه هفته نوشت و منتشر کرد. این رمان درباره دوستی دو دختر بود که بعد از آنکه مدرسه شبانه‌روزی در یک دیر مسیحی را از سر می‌گذارنند، به اتفاق زبه دوبلین می‌آیند و در اینجا آزادی را تجربه می‌کنند.  اوبراین در پی این رمان «دختر تنها» را در سال ۱۹۶۲ میلادی منتشر کرد.

از او در مجموع ۲۰ رمان و داستان کوتاه به جای مانده است. کمتر کسی مانند او موفق شده مرزهای آزادی بیان و آزادی جنسیتی را در ایرلند جابه‌جا کند.

این نویسنده همچنین مجموعه‌ای از جوایز از جمله جایزه یک عمر دستاورد «قلم ایرلندی» ‌ را در سال ۲۰۰۱ و «مدال اولیس» را در سال ۲۰۰۶ دریافت کرد. همچنین رئیس جمهور ایرلند، «مایکل دی هیگینز»، در سال ۲۰۱۵ به او بالاترین نشان ادبی کشور را اعطا کرد.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی