جایزه معتبر مولیر فرانسه به آیلا نویدی تعلق گرفت

نمایش « ۴۲۱۱ کیلومتر» درباره زندگی ایرانیان تبعیدی و مبارز به کارگردانی آیلا نویدی جایزه معتبر مولیر فرانسه را از آن خود کرد.

به گزارش رادیو زمانه جایزه مولیر که در سال ۱۹۸۷ توسط «ژرژ کراون» بنیان نهاده شد، بالاترین افتخار تئاتری فرانسه و جایزه‌ای ملی است که همه‌ساله، توسط «انجمن صنفی هنرمندان تئاتر» (APAT) که زیر پوشش «وزارت فرهنگ فرانسه» است، در شبی تحت عنوان «شب مولیرها» در پاریس اهدا می‌شود. ۴۲۱۱ کیلومتر فاصله بین تهران و پاریس است.

۴۲۱۱ کیلومتر در چندین رشته نامزد دریافت جایزه شده بود. سرانجام اما جایزه «کشف بازیگر زن» و جایزه «تئاتر خصوصی» از آن خود کرد.

مینا و فریدون بعد از مصادره دستاوردهای انقلاب ۵۷ توسط روحانیت این فاصله را طی کردند تا به فرانسه پناه ببرند. حالا یلدا، دختر این دو تبعیدی که در پاریس متولد شده است، از تبعید، مبارزه‌ ایرانیان برای آزادی، عشق به کشورش و امید به بازگشت به ایران برایمان می‌گوید. او تماشاگر فرانسوی را به دنیای تبعیدی‌های ایرانی هدایت می‌کند: مردمان ریشه‌کن شده‌ای که هرگز شکایت نمی‌کنند، و در جامعه فرانسوی نومیدانه به دنبال جایگاه خود می‌گردند.

آیلا نویدی نویسندگی و کارگردانی این نمایش را به عهده داشته. او در مصاحبه با رادیو فرانسه می‌گوید پس از آنکه صاحب فرزندی شد، با سالخورده شدن والدین تبعیدی‌اش متوجه شد که زندگی آن‌ها در صدر انقلاب و تبعیدشان به فرانسه ممکن است برای همیشه فراموش شود. آیلا در ادامه افزود: او با این انگیزه که این خاطرات و این زندگی‌ها در جایی ثبت و بازگویی شود این نمایشنامه را نوشته و اجرا کرده است.

آیلا دختر پرویز نویدی، عضو هیئت سیاسی اجرایی حزب چپ ایران است.

او در سخنانی که در شب مولیرها ایراد کرد خواهان آزادی توماج صالحی شد:

«این جایزه مولیر اول از همه به تمام تبعیدیان، تمام ریشه‌کن شده‌ها و همه مبارزان در راه آزادی تعلق دارد، من می‌خواهم از توماج صالحی حرف بزنم، و می خواهم از رهبرانمان بخواهم که برای آزادی او تلاش کنند، او به اتهام «فساد فی الارض» به اعدام محکوم شده. این وظیفه من به عنوان یک زن ایرانی و فرانسوی است که مدافع این صداها باشم.»

منبع خبر: رادیو زمانه

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی