آثار هنری موجود در این مجموعه از دوران کودکی علائین ری و مشکلاتی که در طول زندگی با آن روبرو بود الهام گرفته شده است. هدف اصلی علائین ری مبارزه با سانسور و نشان دادن علم بصری، اهمیت آموزش و همچنین قدرت تفکر و خلاقیت و اهمیت نظرات فردی است. به عنوان نمادی از مبارزات و چنین ارزشهایی، آثاری از مجموعه قلم انتخاب شد.
علائین ری هنرمندی خودآموخته است که اشتیاق به هنر بصری، طراحی و نقاشی و گرافیک او را به دنبال هنر از سنین جوانی برانگیخت. ری در سال ۱۹۸۳ در شهر ری ایران به دنیا آمد. آثار هنری او در سطح بینالمللی به نمایش درآمده و چندین کتاب کودک را تصویرگری کرده است.
علائین برای کمک به کودکان و نوجوانان به بسیاری از روستاهای ایران سفر کرده و با مشکلات بزرگی مواجه شده، او دوران کودکی خود را دوران سختی در زندگیاش توصیف میکند و علیرغم اینکه نمیتوانست علاقهاش به هنر را به صورت آکادمیک دنبال کند، اما از همان دوران جوانی، آثار هنری او به وضوح استعداد او را نشان میداد. بعدها در زندگی به تحصیل در رشته هنر پرداخت و دورههای متعدد مرتبط را برای کسب تجربه گذراند. او خالق سنجاق دختران انقلاب برای آزادی زنان در کشورش است، و بارها طرحهایی در حمایت از آزادی زنان و دفاع از حقوق کودکان و محیط زیست ارائه داده، ری به دلیل ترسیم کارتون تلفن تاریخساز که جنجالی شد، در ایران مورد ضرب و شتم و تهدید دلواپسان قرار گرفت و بارها در ایران برای راهاندازی موزه زکریای رازی کوشید تا نام و راه دانشمند و فیلسوف اهل ری را زنده نگاه دارد که بینتیجه و بیپاسخ ماند، وی برای همدلی با کودکان و نوجوانان با پیشینههای مشابه که با چالشهای آموزشی و اجتماعی مواجه هستند و برای پرورش و خلاقیت و معرفی هنر و نوآوری، یک میلیون کتاب از طریق کمپین بقای کودک تا سال ۲۰۳۰ به کودکان نیازمند اهدا کرده است. تاکنون برای کودکان و نوجوانان بسیاری در جهان از طریق خلاقیت در آثارش آموزش داده و تدریس کرده و تجربه آموزش و همدلی با کودکان پناهجو و پناهنده را داراست، تعداد محدودی از طرحهای مجموعه قلم به نفع نویسندگان و کودکان جنگ اوکراین و دیگر جنگزدهها در جهان فروخته و از طریق گالری معتبری در لندن اهدا شد، او از طریق این و آثار هنری و مجموعههای خلاقانه فعلی خود، و راه اندازی موزه قصد دارد به تعهد خود نسبت به جهان و بشریت عمل کند.