دولت رئیسی نمی‌خواهد برای شفیعی‌کدکنی ارفاق قائل شود

محمد رضا شفیعی‌کدکنی مجموعه شعر تازه‌ای با عنوان «نامه‌ای به آسمان» برای دریافت مجوز انتشار به ارشاد اسلامی سپرده است. مسئولان اداره کتاب اما کتاب را به عده‌ای از شاعران مورد وثوق سپرده است که بخوانند و سانسور کنند.

محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد اسلامی درباره وضعیت صدور مجوز مجموعه شعر جدید محمدرضا شفیعی کدکنی به خبرگزاری‌ دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است:

«نکته‌ای راجع‌به کتاب نداریم؛ منتها کتاب دارد خوانده می‌شود. به چند نفر از اهالی شعر نیز کتاب را داده‌ایم تا بخوانند و نظرشان را بگویند. ان‌شاءالله درباره کتاب تصمیم‌گیری شود. به صورت کلی کتاب در فرایند صدور مجوز است.»

دفتر توسعه کتاب و کتاب‌خوانی در وزارت ارشاد اسلامی آبان‌ سال جاری از راه‌اندازی سامانه‌ای برای «نظارت مردم» بر کتاب‌ها با هدف «پالایش و سالم‌سازی» محتوا خبر داده بود. این دفتر در اطلاعیه‌ای از همه از جمله «کتاب‌فروشان، کتاب‌خوانان و والدین» خواسته است تا «موارد مغایر با ضوابط نشر را برای بررسی دقیق‌تر، برخورد و جبران» در «سامانۀ نظارت مردمی بر آثار منتشرشده» گزارش کنند.

در همان حال یاسر احمدوند، معاون فرهنگی ارشاد اسلامی از تغییر ساز و کار سانسور در دولت رئیسی خبر داده و بدون آنکه به جزئیات اشاره کند گفته است:

«بعضی گروه‌های کاری در اداره کتاب جابه‌جا شده و تغییر کرده‌اند. گاهی هم بین ناشر و ارشاد، رفت و برگشت‌هایی صورت می‌گیرد که به خاطر نقص فایل‌هاست و می‌تواند کار صدور مجوز را طولانی کند.»

محمدرضا شفیعی کدکنی پیش از این مجموعه‌ اشعاری مانند «زمزمه‌ها»، «شبخوانی»، «از زبان برگ»، «در کوچه‌باغ‌های نشابور»، «بوی جوی مولیان»، «از بودن و سرودن» و «مثل درخت در شب باران» را منتشر کرده است.

سعید حدادیان، مداح درباری که در مهر گذشته به استخدام دانشکده ادبیات دانشگاه تهران درآمد که در مقطع کارشناسی ارشد استاد ادبیات پایداری شود در گفت‌وگویی در شبکه سه صداوسیما گفته بود که در کلاسی در دانشگاه تهران «در ماه محرم در اواخر دهه ۷۰» آقای شفیعی کدکنی با اشاره به شعری از حافظ در ارتباط با واقعهٔ عاشورا به گریه افتاده و نتوانسته کلاس را «بیش از پنج دقیقه» ادامه دهد و پس از خروج او از کلاس نیز «تا مدت‌ها دانشجویان نشسته بودند و گریه می‌کردند».

اینستاگرام کدکنی نوشته بود که این سخنان جعلیات فرهنگی و ادبی و خاطره‌پردازی‌ست.

بیشتر بخوانید:

صفحه اینستاگرام کدکنی: استاد هنگام تشریح ماجرای عاشورا متأثر شد و گریست اما برخلاف ادعای حدادیان کلاس را ترک نکرد

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی