شعر «باران صبح» از نسیم خاکسار  در جشن موسیقی JIP  Kamerkoor  با عنوان: «با این همه آفتاب همچنان می‌تابد»

نسیم خاکسار، پوستر: ساعد

یک گروه آواز خوان کُر با نام Kamerkoor JIP که از ۱۰ سال پیش کارشان را در هلند آغاز کرده‌اند، در ژوئن ۲۰۲۳،  ده سالگی‌شان را جشن می‌گیرند.

این گروه کُر در اوترخت، بعد از صدها اجرای کنسرت در هلند از شعر و آهنگ‌هایی همه در پیوند با زمینه‌های اجتماعی دنیای معاصر، نامی آشنا برای علاقمندان در هنر موسیقی شده‌اند. آنها برای کنسرت «با این همه آفتاب همچنان می‌تابد» از پنج آهنگساز خواستند که در پیوند با جهان آشفته‌ای که در آن زندگی می‌کنیم شعرهایی پیدا کنند و موسیقی‌شان را خلق کنند. در این پنج قطعه که برای این برنامه ساخته شده، قطعه‌ای هم است که ماریا پپا ( Mariapepa Contreras) در پیوند با شعری از نسیم خاکسار به نام «باران صبح» خلق کرده است.

رضا علامه‌زاده، فیلمساز و نویسنده و مترجم نام‌آشنا می‌نویسد:

«در فیلم مستند “شب بعد ازانقلاب” که سالیانِ سال پیش برای تلویزیون هلند ساختم صحنه خودسوزی زنده نام نیوشا فرهی را در اعتراض به حضور خامنه‌ای در سازمان ملل، با شعر گیرائی از کاکای نازنینم نسیم خاکسار به پایان بردم که خودش در مقابل دوربین من آن را خواند.حالا پس از سی و چهار سال یک گروه کُر هلندی بازخوانی همین شعر را در برنامه کنسرت های امسال خود با عنوان “با این همه آفتاب همچنان می‌تابد” جا داده‌اند. کلیپ دو دقیقه ای ضمیمه را با استفاده از صحنه نامبرده از فیلم خودم و نمائی از تمرینات گروه کُر که برایم فرستاده شد، تدوین کرده‌ام.»

در قطعه «باران صبح» سی و هشت خواننده ی کُر، همراه با آهنگ شعر نسیم خاکسار را همخوانی می‌کنند. 

این برنامه شامل پنج قطعه موسیقی از Gerard Beljon، Oene Van Geel، Mariapepa، Antonio Moreno Glazkov و ستاره نفیسی است که جنبش مردمی در ایران (زن، زندگی، آزادی)، تنهایی و دردهای بشری نقش مهمی در آفرینش آن‌ها داشته‌اند.

این برنامه در تالارهای موسیقی چهار شهر از شهرهای هلند: آمستردام، دن هاخ ( لاهه) هارلم و اوترخت، برگزار می‌شود.

محل برگزاری این چهار شب و ساعت آغاز برنامه:

۱۰ ژوئن ساعت ۲۰:۱۵ در:

Museum ‘t Kromhout, Amsterdam

۱۱ ژوئن ساعت ۱۵:۳۰ در:

Paleiskerk, The Hagu

۱۶ ژوئن ساعت ۲۰:۱۵ در:

Verhalenhuis, Haarlem

۱۷ ژوئن ساعت ۲۰:۰۰ در:

TivoliVredenburg, Utrecht

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی