مهین میلانی، پژوهشگر، مترجم و روزنامهنگار درباره صدرالدین الهی، از بنیانگذاران روزنامهنگاری مدرن ایران کتابی نوشته است. این کتاب با عنوان « صدرالدین الهی دستم بگرفت و پا به پا برد» در شرکت کتاب از قدیمیترین ناشران ایرانی در تبعید، در ایالت کالیفرنیا آمریکا در لسآنجلس منتشر شده است. ناشر درباره این کتاب نوشته است:
«یک شاگرد از دکتر صدرالدین الهی میگوید در بستر خاطراتی از بودنها و شدنها با استادش، با پدرش. شخصیتی که استاد مسلم روزنامهنگاری مدرن بود، علاوه بر دیگر کیفیت ها و استاد به معنای معلمی که دست شاگرد را میگرفت و همچون مادری پا به پا میبرد.»
صدرالدین الهی، روزنامهنگار و از استادان روزنامهنگاری دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی در سالهای قبل از انقلاب در ۸۷ سالگی در آمریکا درگذشت. او از سالهای دهه ۱۳۳۰ روزنامهنگاری را از کیهان آغاز کرد و از بنیانگذاران مجله کیهان ورزشی بود. پاورقیهای «برزو» و «رانده» به قلم او خوانندگان پرشماری یافت. الهی از سال ۱۳۵۷ در آمریکا اقامت داشت.
بر اساس اطلاعیه ناشر، مهین میلانی در این کتاب سه مصاحبه شاخص از صدرالدین الهی را مبنای بررسی قرار داده است. میلانی در فرازی از کتاب مینویسد:
«جمع کردهام همه خاطرات را، خواندم کتابهایی را از استادم که هنوز نخوانده بودم، مرور کردم یادداشتهایم را بر نوشتههایش و شنیدم حرفهایی را که شاگردان و هوادارانش نوشتند بعد از مرگ او. کلمه که خداست جاودانی است و خداوندگارش جاودانیتر و خدا هیچ نیست مگر شخصیتی که خود را تکثیر میکند و زمین است، در پیاش در آسمانها نگردیم.»
مصاحبه با فروغ فرخزاد و نادر نادرپور که در ماهنامه «روزگار نو» به سردبیری زندهیاد اسماعیل پوروالی در تبعید فرانسه منتشر شد و همچنین کتابهای «با سعدی در بازارچه زندگی»، «دوریها و دلگیریها» و «سید ضیا: مرد اول یا مرد دوم کودتا» از جمله آثار به یاد ماندنی صدرالدین الهیست. از دیگر مصاحبههای ماندگار او میتوان به مصاحبه با علی اکبر دهخدا، ضیاءالدین طباطبایی، محمد معین، پرویز ناتل خانلری و ساعد مراغهای اشاره کرد.
الهی متولد ۱۳ آذر ۱۳۱۳ در تهران بود و خبرنگاری را از سال ۱۳۳۱ در آخرین سال دبیرستان آغاز کرد و ردههای مختلف تا بنیانگذاری کیهان ورزشی و سردبیری آن و استادی روزنامهنگاری و مدیریت گروه روزنامهنگاری دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی در دهه پنجاه را طی کرد.
در جریان جنگ استقلال الجزایر، الهی بارها به عنوان گزارشگر روزنامه کیهان به این کشور سفر کرد و گزارشهایش از جنگ استقلال الجزایر بخشی از کارنامه درخشان روزنامهنگاری او است.
الهی در آموزش روزنامهنگاری نیز یکی از چند چهره اصلی و تاثیرگذاری است که در شکلگیری روزنامهنگاری مدرن و آموزش دانشگاهی روزنامهنگاری در ایران نقش داشتند.
در همین زمینه:
رضا علامهزاده: در سوگ دکتر صدرالدین الهی، فخر روزنامهنگاری وطنمان