در پی مقاومت هنرمندان سینما و همراهی آنان با قیام ملت ایران و تحریم جشنواره سینمایی فجر، سینمایی که حتکمیت در پی آن است، بحرانزده شده. بسیاری از بازیگران نامآشنا که حجاب اجباری از سر برداشتند، نقشهای ثابتی دارند که نمیتوان از امروز به فردا جایگزینی برای آنان یافت. رئیس سازمان سینمایی دولت سرکوبگر میگوید اگر سینماگران نادم باشند، راه برای آنان به رغم همه مخالفتهایشان باز است.
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی، چهارشنبه ۱۹ بهمن گفت:
«ما سینمای بیحجاب نداریم. سینمای ما چارچوب و تعریف خودش را دارد. سینمای ما قرار نیست به دهه ۴۰ و ۵۰ بازگردد. حالا اگر خانمی کشف حجاب کرده اما هنوز حاضر است با حجاب در یک فیلم حضور داشته باشد، یعنی در عمل میگوید من اشتباه کردهام و میخواهم به عرصه فعالیت بازگردم، قطعاً قرار نیست ما مانع او بشویم. هر کس در هر شرایطی احساس میکند اشتباه کرده و میخواهد بازگردد، حتماً راه برایش باز است.»
رئیس سازمان سینمایی در ادامه سخنانش افزود:
«همین که یک نفر میگوید من اشتباه کردهام و در یک مقطع تحت تأثیر فضای رسانهای دست به تصمیم و یا موضع خاصی زدهام و الان میخواهم به عرصه فعالیت بازگردم و میخواهم با حجاب کارم را ادامه دهم، این پذیرفته شده است. ما تا جایی که امکانپذیر باشد و دوستان بپذیرند که طبق قواعد کار کنند، پذیرای همه دوستان هستیم. کسی که میخواهد خارج از قواعد کار کند و میگوید نظام جمهوری اسلامی ایران را قبول ندارم، طبیعتاً سینمای جمهوری اسلامی ایران را هم نمیتواند قبول داشته باشد. قرار نیست کسی معیشتش از این سینما باشد اما در مباحث سیاسی اهل جای دیگری باشد.»
دو روز قبل ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم حکومتی «قلادههای طلا»، در برنامه زنده هفت در گفتوگو با بهروز افخمی درباره زنان سینماگری که از اعتراضات سراسری ایران حمایت کرده بودند گفته بود:
«بعضی از زنان سلبریتی، یائسه شدن را تقصیر جمهوری اسلامی میدانند، و تا سنشان از ۵۰ سال میرود بالا، روسریشان را بر میداند و فحش به جمهوری اسلامی میدهند.»
دو تشکل کانون کارگردانان سینمای ایران و هیئت مدیره خانه سینما با انتقاد از ادبیات «مخرب» و «سخیف» ابوالقاسم طالبی، کارگردان حکومتی علیه سینماگران زن ایرانی، خواستار عذرخواهی صداوسیما بابت پخش این برنامه شدند. بیش و کم همزمان با این تحولات، پانتهآ بهرام، بازیگر سرشتناس سینما و تلویزیون حجاب از سر برداشت و در یک ویدیو تجربهاش از کتک خوردن از یک بسیجی در سالهای دهه ۱۳۷۰ را با مخاطبانش در میان گذاشت.