مجتبی امینی، تهیهکننده مجموعههای امنیتی «گاندو» و دبیر جشنواره فجر در واکنش به انصراف برخی صاحبان آثار از حضور در جشنواره چهل و یکم فجر گفت:
«ما اختیاری برای برخورد با کسی نداریم بر اساس چارچوب اختیار خود در برگزاری جشنواره عمل میکنیم.»
مجتبی امینی در نشست خبری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر گفت:
«ما اختیاری برای تهدید و تشویق تهیه کنندگان نداریم این مساله به وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بر میگردد.»
به جز شش فیلم سایر فیلمها از مجموعه ۲۴ فیلم فجر به بنیاد فارابی و سازمان اوج و یک فیلم هم به پدافند ارتش جمهوری اسلامی تعلق دارد. بنابراین برگزارکنندگان جشنواره از این واهمه دارند که از شش فیلم مستقل جشنواره، برخی تهیهکنندگان از شرکت در جشنواره انصراف دهند. این فیلمها قبل از قیام ملت ایران ساخته شدهاند.
رسانههای حکومتی پیشتر ادعا کرده بودند که در جشنواره سال ۱۴۰۱ سینماگران مشهوری مانند کیانوش عیاری، پرویز شهبازی و جهانگیر کوثری حضور دارند اما اکنون با اعلام اسامی فیلمهای حاضر در بخش سودای سیمرغ مشخص شد که سینماگران مطرح همچنان جشنواره حکومتی فجر را تحریم کردهاند.
در ۲۴ فیلمی که در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر شرکت کردهاند، بازیگران مطرحی مانند علی نصیریان، باران کوثری، مانی حقیقی، هانیه توسلی، صابر ابر، جواد عزتی، امیر جعفری، نسیم ادبی، پژمان بازغی، سام قریبیان، امیرحسین آرمان و علی مصفا بازی کردهاند.
همزمان با برگزاری نشست خبری جشنواره فیلم فجر، فردین خلعتبری، آهنگساز سرشناس، دوشنبه ۱۰ بهمن با انتشار ویدئویی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که دوست ندارد موسیقیهایی که برای چند فیلم جشنواره فجر ساخته، در سالنهای سینما شنیده و داوری شود. خلعتبری در پایان این پیام گفت:
«سینمای شریف کشورمان را شرمنده مردم داغدار نکنیم.»
پیش از این روحالله سهرابی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی، بهصراحت سینماگران را تهدید کرده و گفته بود فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر شرکت میکنند، در اولویت اکران ۱۴۰۲ قرار میگیرند. او به سینماگرانی که حاضر نشدند در پاییز سال جاری فیلمهای خود را اکران کنند، گفت که فرصت را از دست دادند.
پیش از این مانی حقیقی، هانیه توسلی، فرشته حسینی، باران کوثری، علی مصفا، نهال دشتی و امیر حسین فتحی از فیلم «چرا گریه نمیکنی» در بیانیهای اعلام کردند که در جشنواره فیلم فجر شرکت نمیکنند.