شماری از پدیدآورندگان معترض‌ ادبیات و هنر کودک و نوجوان هدف قرار گرفتند

اعتراضات دانش‌آموزان، عکس: شبکه‌های اجتماعی

بیش از ۶۰۰ نفر از پدیدآورندگان‌ ادبیات و هنر کودک و نوجوان برای صدور بیانیه‌ای در محکومیت «نقض حریم مدارس از سوی نیروهای نظامی و انتظامی» اقدام کرده بودند که گروه تلگرامی‌ آن‌ها به عنوان مکانی برای ارتباط و هم‌فکری هدف حمله قرار گرفت و هک شد.

به گزارش رادیو زمانه، در این حمله، هکرها از طرف ادمین‌های گروه پیام دادند که برای عده‌ای از امضا کنندگان بیانیه، قرار بازداشت صادر شده و از اعضای گروه خواسته بودند خیلی زود گروه را ترک کنند.

پنجشنبه ۷ مهر شمار بسیار زیادی از نویسندگان، شاعران، مترجمان، روزنامه‌نگاران، تصویرگران، ناشران، مروجان کتاب، مربیان و دیگر فعالان فرهنگی و هنریِ حوزه ادبیات‌ کودک‌و‌نوجوان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که بسیاری از بازداشت‌شدگان در جریان اعتراضات سراسری به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی، از نوجوانان‌اند.

از میان انبوه آثار هنری جنبش

 این گروه از فعالان فرهنگی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نوشته‌ بودند:

«ضمن همراهیِ قاطع با هموطنان دردمندمان، با صدای بلند اعلام‌ می‌کنیم براساس مفاد پیمان‌نامه‌ی جهانیِ حقوق کودک و همین‌طور قانون حمایت از اطفال و نوجوانانِ ایران، پاسخ هیچ معترضی، به‌ویژه معترض نوجوان گلوله و جای او در زندان نیست.»

این نویسندگان و هنرمندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در ادامه اعلام کردند:

«ما مجدانه خواستار آزادی فوری نوجوانان بازداشت‌شده و پایان‌دادن به سرکوب خونینِ معترضان هستیم.»

بر اساس گزارش‌ها بسیاری از نوجوانان بسیجی نیز برای کمک به سرکوب معترضان به خیابان‌ها اعزام شده‌اند. این فعالان فرهنگی در ادامه یادآوری کردند:

«به صف کردنِ عده‌ای نوجوان مسلح با پوشش نظامی در برابر مردم معترض، مصداق بارز نقض حقوق کودک و استفاده‌ی ابزاری از آن‌هاست؛ بی‌تردید این شیوه‌ی برخورد با نوجوانان برای آمران عواقبی ناگوار و غیرقابل‌ جبران در پی خواهد داشت.»

اهمیت این بیانیه در این است که اولا بسیاری از معترضان در سنین نوجوانی هستند و دوما در سال‌های گذشته بیشترین نظارت‌ها و سانسورها بر ادبیات کودک و نوجوان اعمال شده است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت دوازدهم و مقام امنیتی اصلاح‌طلبان در یادداشتی که پنجشنبه ۲۱ مهر در کانال تلگرامی خود منتشر کرد نوشت:

«به عقیده من ناآرامی‌های اخیر، تفاوت‌های معنادار و قابل تأملی با اعتراضات پیشین دارد که مهم‌ترین آن نسل مشارکت کننده است. نسلی که عمدتاً در سنین نوجوانی و جوانی به‌سر می‌برند و دارای ارزش‌های فردی به‌شدت متحول‌شده‌ای هستند که نشانگر ایجاد شکاف‌های عمیق حتی با نزدیک‌ترین نسل به خود می‌باشد.»   

ربیعی خاطرنشان کرد که «ذهنیت اعتراض‌ساز، کماکان باقی می‌ماند که با هر عاملی چه طبیعی و یا خارج‌ساز می‌تواند به کنش و رفتار اعتراضی خیابانی منجر شود.»

 روز گذشته علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در جمع اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیه کرده بود  مسئولان به سرود «سلام فرمانده» توجه ویژه داشته باشند. این سرود درباره اطاعت بی‌چون و چرای نسلی از نوجوانان ایرانی از خامنه‌ای است که برخلاف توقع او اکنون در مدارس سراسر ایران به‌پا خواسته‌اند، مقنعه‌ها را از خود جدا کرده‌اند و تصاویر او را لگدکوب می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

بانگ

«بانگ» یک رسانه ادبی و کاملاً خودبنیاد است که در خارج از ایران و به دور از سانسور و خودسانسوری بر مبنای تجربه‌ها و امکانات مشترک شخصی شکل گرفته است.

شبکه های اجتماعی