آرش کمانگر و حسن حسام ۱۸ اوت ۲۰۲۲ در برنامه هفتگی تلویزیون برابری درباره ترور نافرجام سلمان رشدی با یکدیگر در گفتوگو قرار گرفتند. موضوع این گفتوگو «ضدیت فناتیسم اسلامی و تضاد تاریخی ادیان با آزادی اندیشه و بیان و به ویژه نقش قدرتهای استعماری و امپریالیستی در عقب نگه داشتن مردمان جهان سوم از جمله تقویت و پمپاژ اسلام سیاسی در منطقه خاورمیانه بزرگ» است.
حسن حسام، شاعر، نویسنده و فعال سیاسی میگوید اصولاً مذاهب و به ویژه اسلام دگراندیشی را تحمل نمیکنند. این برنامه را میبینید:
حسن حسام، متولد ۱۳۲۴ در رشت کارمند سابق اداره آب و برق بود. اولین آثارش را در دهه ۱۳۴۰ در «بازار، ویژه هنر و ادبیات» به چاپ رساند. «بعد از آن سالها» (۱۳۵۲) و «کارنامه احیا» (۱۳۵۵) از آثار او در سالهای قبل از انقلاب است. «باران میبارد» نخستین سند ادبی موجود درباره کابوس قتل عام زندانیان سیاسی اولین بار در بهار سال ۱۳۶۲ مدتی بعد از فرار حسام از ایران در نشریه الفبا به سردبیری زندهیاد غلامحسین ساعدی در پاریس منتشر شد.
سلمان رشدی جمعه ۱۲ اوت/۲۱ مرداد در غرب ایالت نیویورک در یک برنامه ادبی با چاقو مورد حمله قرار گرفت. بنا به اعلام خانواده رشدی جراحاتی که به این نویسنده وارد شده به حد و به گونهای است که «زندگی او را تغییر خواهد داد». خانواده رشدی گفتهاند که به «شوخطبعی» این نویسنده با وجود «شدت جراحاتش» خدشهای وارد نشده است.
سیان ان چهارشنبه ۱۷ اوت/۲۶ مرداد گزارش داد که وضع رشدی به ثبات رسیده اما احتمالا یک چشم خود را از دست خواهد داد.
هادی مطر، متهم به حمله با چاقو به سلمان رشدی در مصاحبهای با نیویورک پست گفت به آیتالله روحالله خمینی احترام میگذارد اما نمیگوید پیروی فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده است. هادی مطر همچنین به نیویورک پست گفت تنها چند صفحه از رمان «آیات شیطانی» رشدی را خوانده است. او روز پنجشنبه ۱۸ اوت/ ۲۷ مرداد در دادگاه حاضر شد و اتهامات خود را نپذیرفت.
ما در «بانگ» سوءقصد به سلمان رشدی را «تیغ کشی جاهل و جهالت بر آزادی بیان» میدانیم.
در همین دوسیه:
سوءقصد به سلمان رشدی: تیغکشی جاهل و جهالت بر آزادی بیان